maandag 25 januari 2010

Werkgroep en Alysis op dezelfde lijn

ZEVENAAR - De Werkgroep Behoud Ziekenhuis Zevenaar en het bestuur van Alysis Zorggroep zitten op één lijn. Dat is de uitkomst na een overleg woensdagmiddag tussen de twee partijen.

Door Joyce van der Bent. woensdag 20 januari 2010


"We kunnen eigenlijk constateren dat we allemaal hetzelfde willen," zegt Willem Kruithof, initiatiefnemer van de werkgroep, na het overleg met onder meer Jan Kees Cappon van de Raad van Bestuur van de Alysis Zorggroep. In het gesprek werden beide partijen het eens over ten minste een belang, zegt Kruithof: 'goede zorg en dat in een goed ziekenhuis.' Ook voor Cappon heeft het overleg naar tevredenheid uitgepakt. Hij noemde de werkgroep een nieuwe bondgenoot bij het behoud van de ziekenhuiszorg.

Over welke zorg op welke plek beschikbaar gaat zijn, kan Cappon nog geen uitsluitsel gegeven. Aan steun voor behoud van het zorgaanbod kan het niet liggen, de werkgroeppetitie die onder meer daarom is opgericht, is ruim 1400 keer getekend.


 

Commentaar: Het is natuurlijk goed als twee partijen op dezelfde lijn zitten vooral bij een belangrijk onderwerp over zorgaanbod. Als actievoeder voor behoud ziekenhuis Velp weet ook ik dat het bijzonder opletten geblazen is. Ik kan bogen op jarenlange ervaring. De woorden die Cappon uitspreekt zijn woorden die jarenlang veel vaker door de Raad van Bestuur zijn geuit. Helaas pakte de werkelijk in praktijk meestal heel anders uit. Niet alleen ik maak mij grote zorgen over verdere ontwikkelingen. Goede zorg en dat in een goed ziekenhuis is niets zeggend, het is een open duur. Garanties zijn er niet!

Wim Pieper, ervaringsdeskundige ziekenhuiszorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten